Richtlijnen handgemaakte producten

Onze handgemaakte producten worden ten allen tijden met veel aandacht gemaakt en gecontroleerd op veiligheid. Toch willen we u wat richtlijnen meegeven voor het veilig gebruik van deze producten.

Speenkettingen

Alle speenkettingen zijn samengesteld conform de veiligheidseisen NEN 12586. Enkele richtlijnen voor veilig gebruik:
– Een speenkoord is geen speelgoed maar een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken en schoon te houden.
– Maak het speenkoord zelf nooit langer.
– Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid & controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.
– Geef een speenkoord nooit mee in het bedje of wiegje zonder toezicht van een volwassene.

Muziekdoosje

Een muziekdoosje is geen speelgoed maar een hulpmiddel om uw kleintje tot rust te laten komen met een leuke melodie. Het is natuurlijk ook leuk om naar te kijken en daarom leuke decoratie voor de kinderkamer. Hang het muziekdoosje buiten handbereik van uw kind. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid & controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Wagenspanner

Laat uw baby/kind nooit met de wagenspanner los spelen, het is geen los speelgoed maar een leuk iets om naar te kijken en mee te spelen vanuit de kinderwagenbak.  Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid & controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Leuk & Lief en haar leveranciers is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Wanneer u twijfelt over de veiligheid, verwijder dan direct het product.